Dagens låt

Tomas Andersson Wij - Jag är på väg till dig



Bllääääää

Har så galet ont i magen just nu, galet ont i huvudet och näsan har täppt igen. Så nu tar jag min filt, kurar ihop mig i fåtöljen framför Criminal Minds och tycker synd om mig själv!


Tack så mycket

Vaknade med en sprängande huvudvärk idag som inte vill ge med sig. Tack för den!!


Sov gott

Sov gott! Hoppas ni drömmer fina drömmar


Dagens låtar!

Låtarna jag lyssnat mest på idag. Alla är galet pepp!


Kapten Röd - Pankman anthem

Carly Rae Jepsen - Call me maybe

Karmin - Brokenhearted

One Direction - One Thing


Sitter på balkongen. Solar, pluggar & dricker kaffe.

Säkert 20 grader på vår balkong just nu. Solen skiner och inte ett moln på himlen. Ganska bra pluggmiljö!


Pysseldag

Idag blir det en massa pyssel hemma. Har tvättstugan, måste springa ner till Willys & handla. Måste dessutom ta mig igenom några kapitel i min kursbok på norska (inte det lättaste)!
Tjing!




Torsdag!

Haft en lång dag idag. Varit uppe i Göteborg på föreläsning. suttit i solen, ätit glass & träffat min fina vän Linn. Nu ska jag göra en kopp te och krypa ihop framför Criminal Minds säsong 6!
Hörs imorgon!




Ska spela Sims i min nya neonrosa tröja


Nyinköpt!


Ute & slirar på stan med mamma


Mat!

Nu ska jag kila in till stan. Mamma ska bjuda på lunch så vi ska äta buffé på restaurang Peking. De har en buffé med kinamat, en sushibuffé och en salladsbuffé. För bara 79:- inklusive dricka! Lär väl rulla hem sedan haha!


Galet god!


Känner mig lite uppiffad


Rekord!

Igår hade jag rekord i unika besökare! Många skryter med hundratals besökare varje dag, men jag är så överlycklig för de 35 personer som var inne här & tittade igår! Hej alla och välkomna hit!



Idag kom kläderna från Ellos


Hej zombie

Klockan halv fyra i morse blev jag klar med min hemtenta och runt fyra ramlade jag i säng. Att bli väckt av ett sms strax efter tio var alltså inte det roligaste. Känner mig just nu som en zombie. Vi får se hur den här dagen utvecklar sig.


Faktiskt riktigt bra

Är inget superfan av Justin Bieber, men har heller inget emot honom. Ramlade över musikvideon för hans sång "Pray" och tyckte att både videon och låten var riktigt bra!



Wow

Första gången på jag vet inte hur länge som jag inte är trött klockan ett på natten... Vet inte om alla Powerking jag druckit de senaste två timmarna har ett finger med i spelet?


Koffein

Har galet mycket koffein i systemet just nu. Både från stora muggar kaffe och ett par iskalla Powerkings. Vad gör man inte för sin hemtenta liksom?



Förundran

Ibland blir jag förundrad över hur mycket knasigheter man kan komma på under inflytande av trötthet och för mycket kaffe. Syftar självfallet på min hemtenta som består av 90% knaserier och 10% vettiga tankar... Min lärare kommer iaf få sig ett gott skratt när han läser den!



Dagens låt

Dagens låt: One Direction - One thing

Galet peppande!


Två av samma kön

Har funderat länge på om jag ska skriva om mina familjeförhållanden här på bloggen och nu har jag bestämt mig för att göra det så smått. För även om jag har växt upp i en helt vanlig, kärleksfull familj så är det fortfarande många som tycker att det är konstigt.

Mina föräldrar (Lena & Karin) träffades på 1980-talet. Båda hade tidigare varit gifta med män, men de var inte det längre. Efter en kort separation 1990 kom jag till världen. Karin, som inte är min biologiska förälder, var med vid min förlossning och har sedan dess varit en orubblig närvaro i mitt liv.

Under 90-talet då jag var liten var det ganska ovanligt med homosexuella par med barn i vår relativt lilla stad på den svenska västkusten. Tack vare konstant öppenhet från mina föräldrars sida har vi aldrig bemötts av någon direkt småsinthet. När det i Sverige blev lagligt för homosexuella att adoptera, bestämde vi att Karin skulle adoptera mig. Sagt och gjort, vi var bland de första i Sverige med att genomföra en sådan adoption. Karin har alltid varit min förälder i mitt hjärta, men nu var hon det även på papper.

Jag får ofta frågan hur det känns att växa upp med två mammor och ingen pappa. För min pappa vet jag inte vem det är. Allt jag kan svara på en sådan fråga är: "Det känns precis som det känns för alla andra att växa upp med 2 föräldrar som älskar en. Jag har inget annat att jämföra med." Och spelar det egentligen någon roll vilket kön ens föräldrar har så länge de älskar dig och tar hand om dig på bästa möjliga sätt?

Det finns fortfarande väldigt många som tror att jag som barn till homosexuella blir utsatt för mobbning, och det finns säkert regnbågsbarn som blivit utsatta för mobbning, men jag skulle vilja säga att dte är ganska ovanligt. Det är nog tyvärr så att du blir med mobbad om du själv är homosexuell än om du är barn till någon med den läggningen!

Genom att växa upp med homosexuella föräldrar har jag fått väldigt många åsikter gratis, i modersmjölken. För mig är folks läggning ingenting som intresserar mig. Dessutom tror jag inte på att placera in kärlek i olika fack. Kärlek är kärlek och kärleken är det vackraste vi har!



Jag & mina föräldrar på min studetdag i juni 2010


Så glad just nu

Idag känner jag mig så glad. Nästan klar med hemtentan!

Dessutom bestämde jag & mamma att vi ska åka till Berlin nästa vår! Så i höst blir det Rom med mamma nr 1 & om ett år Berlin med mamma nr 2! Jag är glad!


Kupolen tillhör Berliner Dom


Rappakalja

Min hjärna känns inte längre som en hjärna, utan snarare som en klump oformbar lera. Tentan blir bara flummigare & flummigare. Mer rappakalja i ett och samma Word-dokument har jag nog aldrig sett! Tyvärr måste jag pressa mig själv lite till, den ska in på tisdag och jag vill bli nästan klar idag så att jag kan göra finjusteringarna imorgon!



En vårig bild för lite gladare stämning


Hemtenta in progress


Söndag idag igen

Så var det söndag idag igen. Skippade kyrkan idag och sov till halv tolv.
Eftersom det är våffelsöndagen idag ska jag & mamma äta våfflor till lunch.

Men jag missar det fantastiska vädret för jag måste sitta inne och skriva på min hemtenta. Fick inte så mycket gjort igår så idag får jag lägga manken till!



Trött tjej


En av de där dagarna

Idag är en sådan dag, då tankarna rusar runt i huvudet på mig och mina känslor inte riktigt går att kontrollera. Kan inte sluta tänka på allt som har hänt under mina 20 år här på jorden och hur det har påverkat mig och gjort mig till den jag är idag. Hur det har lett till hur jag mår idag och hanterar vissa situationer...

Har ingen positiv energi idag, så jag torr jag lägger ner bloggen för idag och återkommer imorgon om jag känner mig piggare då! Önskar alla en fantastisk lördag!


Karl Jenkins - Agnus Dei


Idag skriver jag hemtenta i min nya sparkdräkt


Dagens låt


Sitter i solen och njuter


Up, up and away

Kanske inte riktigt, men pyser iväg till GeKås för lite billig shopping om en stund! Försov mig dock idag, så hann inte skriva på in hemtenta innan vi åker, vilket var planen när jag gick och lade mig igår. Jaja, får ta igen det imorgon!




Moralteologi & arvssynd

Har tolkat en tolv sidor lång novell utifrån Thomas av Aquino & Martin Luther. Människan är en syndare, men kapabel att älska Gud. Människan är alltigenom syndig och underställd Guds vrede & dom. Superflummig hemtenta, men det är kul för då får man tänka och tycka själv!


Princess of China

Galet bra låt av Coldplay & Rihanna - Princess of China





Åh! Längtar

Hur mycket längtar man inte när man ser detta?




Dammtussar

Min hjärna består just nu av dammtussar, inte det bästa när man skriver hemtenta... Fixar en kopp kaffe och ser om det hjälper. Återkommer ikväll!



Bild från en av utställningarna vi hade i 3:an på gymnasiet. Tema "självporträtt"


Kvällens låt

Glee Cast - Smooth Criminal


I'm just gonna take a minute

And any man who knows a thing knows
He knows not a damn, damn thing at all
And every time I felt the hurt
And I felt the givin' gettin' me up off the wall

I'm just gonna take a minute and let it ride
I'm just gonna take a minute and let it breeze
I'm just gonna take a minute and let it ride
I'm just gonna take a minute and let it breeze

How did Mandela get the will to surpass the everyday
When injustice had him caged and trapped in every way?
How did Gandhi ever withstand the hunger strikes and all?
Didn't do it to gain power or money if I recall.


K'NAAN - Take a minute


Tackar min lyckostjärna

Tackar min lyckostjärna för att jag gick upp kl 10 idag. Hade helt glömt av att jag ahde tvättstugan idag kl 12.


Ett urval...

Satt återigen och tittade igenom gamla mappar med bilder, och tänkte bjuda på ett urval av de första bilderna jag fotograferade/redigerade. De är av varierande kvalitet, men kul att se vart man började någonstans!












Mums!


Dagens låt

Dagens låt som har gått på repeat

Jeffrey Wright - I'm your hoochie coochie man


Oups!

Spenderade precis 600 spänn på sommarkläder hos Ellos... Ett par vita leggings, ett par short och två volangkjolar.




Gammal bild, gammal redigering...


Den där huvudvärken

Vet precis vad jag ska skriva på hemtentan, har allt upplanerat i huvudet och om jag väl började skriva skulle jag nog kunna bli klar på ca 2 dagar, men den här förbaskade spännningshuvudvärken som jag haft i 2 veckor sätter käppar i hjulet. Varken panodil, kaffe, frisk luft, massor av vatten eller massage av hårbotten funkar. Blir knasig på riktigt!



Gamla bilder!

Gick igenom mina fotomappar och hittade en massa gamla bilder på mig själv... Bjuder på ett urval av dessa tokigheter! (Ibland undrar jag hur jag tänkte med mitt utseende när jag var yngre)








Sitter uppe alldeles för sent...

Har börjat med en dum vana de senaste veckorna... Jag sitter uppe till mitt i natten och kollar på tv-serier för att sedan sova bort halva nästa dag. Måste komma tillbaka in i mina rutiner igen. Måste kanske inte gå upp kl 6 de dagarna jag inte har föreläsning, men 8 vore ju rätt bra!



Fotosugen

Är väldigt sugen på att sticka ut och fotografera... Är det fint väder till helgen så tar jag med mig kameran ut på en långpromenad tror jag! Har inte fotograferat sen i september då jag & mamma nr 2 var i Garda (norra Italien) och firade hennes 55-årsdag!




Besök på en vinodling strax utanför den lilla byn där vi bodde!


Bra skrivet

Bra skrivet av Saga Wallander om könsroller!
Definitivt läsvärt!


Känns så skönt

Känns så fantastiskt skönt att ha kommit igång med hemtentan... Den är inte speciellt svår, men det handlar ju att ta tummen ur och jobba med det!


Har fått mammas fina guldkors från 1974


Mitt första brev om pension kom idag


NU börjar jag med hemtentan


Självdisciplin

Att det ska vara så svårt att ta tag i saker & få dem gjorda??? Får försöka ge mig själv en spark där bak och se om det hjälper!


Håller tummarna

Håller tummarna för lika härligt väder imorgon som vi har haft idag! Varmt & soligt. Våren är kanske äntligen på väg?




Nyvattnad blomma i eftermiddagsljuset


Mys hos mamma & Criminal Minds S5

Idag har jag varit hos mamma och ätit lunch. Stannade ett par timmar och pratade, lyssnade på musik och skrattade. På väg hem svängde jag inom Hemmakväll och köpte Breaking Dawn och Criminal Minds säsong 5. Så nu ska jag ta min Marabou frukt & mandel, vira in mig i mina gosefiltar och titta på Criminal Minds.



Mina två favoriter i serien. Bild från tumblr.


Mina nya älsklingar


Yes!!!

Känslan av glädje och lättnad när man fått reda på att man blivit godkänd på sista omtentan från höstterminen. Har nu INGENTING efter mig. Känns så otroligt gött.


Snaaaark

Sitter på en fruktansvärt tradig föreläsning om Exodus (2 Mosebok) & inspiration. Enda positiva idag är att få träffa Cecilia.


Fått lite gjort idag!

Har inte fått något gjort på min hemtenta än så länge, men har sökt ett par olika sommar jobb. Dessutom har jag skrivit ut & skrivit under min intresseanmälan så nu behöver jag bara köpa ett stort kuvert och skicka in den. Sen är jag med i antagningsprocessen med praktik 4 veckor i sommar. Tjohej!



Hemtenta var det ja

Skulle börjat skriva på min hemtenta i tros- och livsåskådning igår men hade så förbannat ont i huvudet så det blev ingenting gjort. Hoppas jag kan få något gjort idag! Två veckor kvar till inlämning och den är inte speciellt stor, men skulle vara skönt att bli klar innan vi ska till GeKås nästa fredag!


Rawr!

Har de senaste dagarna plöjt igenom de 3 Jurassic Park-filmerna. Egentligen inte riktigt min typ av film, med massa blod och avslitna kroppsdelar. Men dinosaurierna är så snyggt gjorda och det är en kul idé med dinosaurier i den moderna världen.




Bild från Tumblr


Dagens 10 mest lyssnade på låtar (ingen spec. ordning)


20 år av vänskap

Vilka skröpliga varelser vi kommer att bli med tiden.
Men det spelar ingen roll - ju fulare vi blir i andras ögon,
desto vackrare blir vi inför varandra.

-Mary Ann Evans



Längtan efter vår

Alexander Rybak - Resan till dig

















Dagens repeat

Den här låten går på repeat idag!

The Script - Breakeven




Jaaa!

Fick precis godkänt på en tenta som hängt efter mig sen i höstas. Firar detta med en cappucino.


I vanlig ordning

Nu har 2 månaders stress lämnat min kropp och i vanlig ordning gör sjukdomen ett intåg i min kropp istället. Känns som att jag håller på att råka ut för influensan. Jag har ont i huvudet, är kraftlös, mina muskler känns tunga och jag är täppt i näsan. Får avvakta och se hur detta utvecklar sig.


Nu kör vi!

Nu kör vi omtenta! Förhoppningsvis för sista gången i den här kursen!




Tävling

Deltar just nu i en tävling hos Behindeveryman där man kan vinna ett fint halsband med antingen en ametist eller en bergskristall. Själv tycker jag att bergskristallen var finast!


Ja, jag köpte en Star Wars-målarbok


Kvällsfika på Starbucks


Pluggdag

Sitter idag uppe på Humanisten och pluggar hela dagen. Lättare att koncentrera sig när man inte är hemma. Dock har jag så våldsamt ont i ryggen och vill bara hem och lägga mig i sängen. Tur att jag ska till doktorn imorgon.


Trevliga Zuzanne


Finns något skönare än klänningar?


RSS 2.0