2011 - systemkameran

Årssummering i bilder. Bilderna är tagna med min Nikon D60. Berlin, Rom, Garda, konfirmandläger och annat kul!Under våren återvände jag till min älsklingsstad Berlin.

Vi gick vilse och hamnade brevid en grustäkt som stått öde sedan andra världskriget.

Årets konfirmandläger innehåll mycket stoj och stim.

Samarbetsövningar är viktigt om man ska leva tillsammans i 3 veckor.

Oavsett hur många gånger man gör detta så är man lika stolt varje gång!

Hamnade i Rom under högsäsong. Här Colosseum.

Besökte säkert 10-15 kyrkor varje dag. Här Pantheon.

Vi besökte alla platserna från Änglar & Demoner. Här castel Sant'Angelo.

Från castellet bjöds man på fin utsikt, här ser vi Peterskyrkan!

Besökte Peterskyrkan.

Glasspaus vid piazza Navona.

Söndagsutflykt till Villa D'Este.

Där fanns fontäner överallt, både stora och små.

Resan avslutades med besök av katakomberna.

Drygt en månad senare var det dags att packa resväskan igen och åka till norra Italien.

Vinprovning

Vi besökte Venedig och jag åkte gondol, trots min stora båtskräck.

Venedig visade upp sin bästa sida för oss.

På huskanterna i höjd med vattenytan växte tusentals blåmusslor.

Tack Italien för den här gången!


2011 - mobilbilderna

Bildsammanfattning av året som gått. Berlin, Rom, Gardasjön, konfirmandläger och annat skoj!En av de första föreläsningarna på teologiska programmet.

April bjöd på varmt väder, jordgubbar och balkonghäng.

Planeringen av konfirmandlägret kunde ske ute i solen.

Besökte Stockholm.

Sov på Skavsta flygplats inför resan till Rom

Levde på pasta och pizza i en vecka.

I början på september åkte jag & mamma till Garda för att fira hennes 55-års dag.

Besökte en vinodling i Valpolicella

Mammas födelsedag firades under en utflykt till Venedig.

Åt väldigt mycket pasta med skaldjur.

Kom hem till Sverige och fyllde 20!

Skaffade även min första tatuering.


Sista lediga dagen

Idag är sista dagen på julhelgen och även sista dagen på mitt jullov. Har inga föreläsningar förrän i januari, men måste börja tentaplugga och skriva på en inlämning imorgon. Ska bli rätt skönt att ha något att göra nu efter några dagars ledighet då jag har kunnat ladda upp krafterna!Premiär

Premiär för min nya, vita klänning idag. Mörkröda strumpbyxor till


Jul-look

Kände för knallröda läppar idag :)


God jul!

God jul! En lugn juldag idag. Tokmyser med världens gosigaste hund, lyssnar på Michael Bublé och Kurt Nielsen och stressar inte för 5 öre! Om 4 timmar är det julbön i Martin Luthers kyrka i Halmstad, så behöver inte göra mig i ordning riktigt än. Sedan blir det mat och paketutdelning här hemma med mostrar, mamma och extramormor. Hoppas alla får en bra julafton!Michael Bublé - Jingle BellsMobilbild från förra julen


Om alkohol, barn och jul

Bra inlägg skrivet av audhumble om alkohol, jul och barn! Läs här!Sista föreläsningen

Idag har jag haft årets sista föreläsning. Även om jag inte får mycket jullov pga sjukt mycket plugg, så är det skönt att inte behöva pendla på iaf 2 veckor!Längtar...

Längtar till dagen innan julafton. Min moster och kusin kommer hit från Stockholm för att fira jul, men det jag nog ser allra mest fram emot är att de tar med deras hund. Han är världens gosigaste och keligaste hund. Sist de var här låg han och trynade i min säng hela tiden.Sötnosen!


Lite lugnare

Har haft världens ångest över ett inlämningsarbete som ska in samtidigt som vi har salstenta i mitten på januari, men efter att ha träffat Cecilia idag och kollat igenom anvisningarna och kopierat up referensmaterial känner jag mig ganska mycket lugnare. Att dessutom bara ha henne ett sms bort känns ganska tryggt!


Berg- och dalbana

Idag har varit lite av en berg- och dalbana för mitt humör. Vaknade sur som en citron (vanliga morgonhumöret alltså), sedan under ett par timmar befann jag mig i en överlycklig bubbla fylld med 50-tals rock, rött läppstift och vackra fotografier. Bubblan sprack och in kom hungermonstret, som sedan slogs ned av matkoma och nu sitter jag här och är trött som en gnu, lyssnandes på Adele's vackra sångröst och känner hur hjärtat längtar efter någon att hålla om.Gammal bild, saknar den frisyren!


Dyr och omiljövänlig

För ett par år sedan fick jag en skrivare/skanner/kopiator i julklapp. Kanon att ha hemma när man behöver skriva ut saker till skolarbeten och dylikt. Problemet med den här skrivaren är att det är ett ovanligt märke och att bläcket bara säljs hos Siba så vitt jag vet. Ett annat problem med den är att för att kunna skriva ut, även bara i svart, krävs totalt 4 bläckpatroner; en svart, en gul, en blå och en magenta. Så inte bara är den omiljövänlig, det kostar dessutom 800:- för att kunna skriva ut i svart... Och jag kan ju säga att jag inte är jättesugen på att lägga 800:- på att skriva ut i svart när det finns billigare alternativ på marknaden. Så det kommer väl bli så att jag skänker maskinen till Kupan eller något, för den funkar så det är ju onödigt att slänga.


*Rättning

1:a advent ska det stå i föregående inlägg, inte 4!


Herre min skapare!

Det slog mig precis att det är 9 dagar kvar till julafton. NIO! Vart har den här månaden tagit vägen? Och vart är alla julkänslor? Känns inte alls som att julen börjar närma sig, den där mysiga förväntan som brukar infinna sig vid den här tiden har uteblivit verkar det som. Vädret har ju en del med det att göra, regn och plussgrader när vi de senaste åren haft massvis med snö och minusgrader. Sen att man blev klar med allt julklappspyssel runt 4 advent hjälper kanske inte. Får väl gå och köpa någon mer liten julklapp imorgon och slå in så kanske man kommer i rätt stämning?Bild från förra el förrförra julen


Darkness go away..

Klockan är strax efter fyra på eftermiddagen och det är kolmörkt ute. Blir så trött och nedstämd av att det är så mörkt på hösten och vintern. Jag vet att det vänder snart igen, men det känns på något sätt så otroligt långt borta. Jag vill ha långa ljusa dagar då man har en massa mer energi att lägga på både roliga och tråkiga saker.Saknar solen


Saknaden...

Berlin är den plats som jag har besökt där jag känner mig mest hemma, och mest trygg. Nästanh mer än hemma i Halmstad. Idag är en sådan där dag då jag längtar dit så mycket att jag får ont i magen. Jag längtar efter att köpa kaffe på Starbucks, promenera från Branderburger Tor ner till Alexanderplatz. Jag längtar efter att få strosa omkring inne på Zoo och hälsa på alla fantastiskt vackra djur. Jag saknar att få sitta på café Einstein. Jag saknar att åka S-bahn till en helt random hållplats, kliva av där och upptäcka något nytt. Jag saknar känslan av att bara få vara, utan att vardagsbekymmer tränger sig på.

Bilderna är från 3 av resorna jag gjort dit


Färgat håret

Jag är en sådan person som otroligt lätt tröttnar på hur mitt hår ser ut så idag var mamma här och hjälpte mig att färga det. Det blev en mörkröd färg den här gången.


D-dagen!

Då var det dags. I eftermiddag skriver jag tenta i Nya Testamentet. Hoppas jag överlever!


Borde plugga

Borde plugga, men sitter istället och tittar igenom mina fotomappar och hittar en massa gamla bilder.


Inspiration

Jag försöker väcka liv i min falnande inspiration. Både för pluggandet och för fotograferandet. Om det hade kunnat komma en rejäl snöstorm så hade jag kanske fått lust att gå ut och fota vinterlandskapet. Har inte fotat sen jag var i Italien för 3 månader sedan, känner att det kryper lite i fotonerverna.Utanför lägenheten för ca ett år sedan


Nu får det räcka för idag!

Nu får det räcka för idag. Det snurrar runt i skallen på mig efter att ha suttit i flera timmar och läst om de paulinska breven, de katolska breven, den historiska Jesus och framväxten av den kristna kyrkan. Nu blir det Top Model och mat! Tjing!
Tentaplugg

Har en ganska omfattanda tenta om Nya Testamentet på fredag och jag är så fruktansvärt oförberedd. Har haft 2 omtentor den senaste månaden så den här tentan har fått lida så stressen just nu är ganska hög. Blir inte förvånad om jag får skriva omtenta på denna med, fastän jag egentligen inte har tid med det. Har ett inlämningsarbete jag ska försöka bli klar med innan jul och sen har jag en gigantisk tenta i hebreiska i mitten på januari. Så det blir inte mycket till jullov för min del.
Tentaplugg


Något mysko

Det är något mysko med Blogg.se's bloggapp till iPhone, vet inte om det krånglar till android också? När jag loggade in via datorn såg jag att jag hade 4 olästa kommentarer från november (!!!) som inte visats i bloggappen. Lite tråkigt att man inte kan se sina kommentarer även där fr jag värderar de få jag får väldigt högt. Hoppas de fixar till detta så att man inte går miste om något som någon klok människa säger!Första december

Nu kan man börja räkna ner till julafton på riktigt. 23 dagar kvar, alla paket är dessutom redan inköpta och inslagna. Framförhållning kallas det visst.


RSS 2.0